Content creator & grafisch illustrator

25 MEI 2023

Stagiaire Orphée testte de afgelopen weken, in in aanloop naar de “Fiets naar je werk” dag op 25 mei, de Gazelle Avignon C8 e-bike uit. Elke dag legt ze een afstand van 30 kilometer af tussen haar studentenkot en het kantoor van Tendens. Dankzij de e-bike werd deze reis een stuk aangenamer en efficiënter.

Gebruikservaring

De Gazelle Avignon C8 e-bike biedt een comfortabele rijervaring, ook bij langere afstanden. De fiets zit heel makkelijk en is simpel te gebruiken.

Het rijden met deze e-bike is ontzettend eenvoudig, zelfs voor een beginner zoals ik.

Met de 625 Wh-accu van de Avignon heb je altijd genoeg batterijvermogen. Een handige eigenschap van deze fiets is het acculaadpunt, dat zich aan de voorkant bevindt. Dankzij dit laadpunt moet de batterij bij het opladen niet uit de fiets gehaald worden. Maar als je wil kan je met de fietssleutel de accu gemakkelijk uit de fiets halen.

Daarnaast beschikt de Gazelle Avignon over een eenvoudig bedieningssysteem op het stuur. Zo kan de fietser makkelijk de status van de batterij of de snelheid controleren. Aan de linkerkant van het stuur kan de mate van ondersteuning worden aangepast, zodat gebruikers kunnen bepalen hoeveel extra ondersteuning ze willen krijgen.

Voordelen van elektrisch rijden

Net als Orphée rijden één op de drie Belgen wel eens met de fiets naar het werk. En dat brengt een heel aantal voordelen met zich mee.

  • Flexibele reistijden: Met de fiets kan je vertrekken wanneer je wil want fietsers zijn niet gebonden aan vaste treinuren en er is geen kans om in de file te staan.
  • Gezonde workout: Voor of na je werk heb je soms niet altijd zin of tijd om te sporten. Maar de fiets naar het werk nemen biedt de mogelijkheid om dagelijks een kleine workout te doen. Het is dus een geweldige manier om voldoende lichaamsbeweging te krijgen.
  • Kostenbesparing: Door te fietsen bespaar je ook heel wat geld. Een elektrische fiets moet je wel opladen maar de batterij gaat redelijk lang mee. Het is dus een stuk goedkoper dan benzine of een treinkaartje.
  • Milieuvriendelijkheid: Elektrische fietsen stoten nauwelijks CO2 uit en zijn daarom een stuk minder milieuvervuilend dan een auto.
  • Stressvermindering: Fietsen heeft een positieve invloed op het humeur en helpt stress te verminderen.

Sinds ik met deze fiets rijd, ben ik verbaasd over het aantal mensen dat ik zie met een e-bike. Het is duidelijk dat steeds meer mensen de voordelen van elektrisch fietsen ontdekken.

Zie je net als Orphée de voordelen van fietsen? Laat dan op 25 mei de auto in de garage staan en ga eens met de fiets.

Dit artikel verscheen voor het eerst op de website van Tendens op 25 mei 2023, maar is niet langer beschikbaar vanwege de lancering van de nieuwe website in oktober 2023.